Με κουλούρι, μπουγάτσα, γύρο και σουβλάκια καλωσορίζει τους τουρίστες η Θεσσαλονίκη!

Με το φαγητό των δρόμων της Θεσσαλονίκης η πόλη υποδέχεται τους τουρίστες της στην αίθουσα αφίξεων του Αεροδρομίου «Μακεδονία».

Το κουλούρι, η μπουγάτσα, ο γύρος, το σουβλάκι και «τα βρώμικα» παρουσιάζονται σε φωτογραφικά banners που έχουν τοποθετηθεί στην αίθουσα μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα αναγράφονται πληροφορίες για τη...
διατροφική καθημερινότητα και την παράδοση της πόλης αλλά και για την δράση «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω με 10 ευρώ» που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Δήμου.

Όπως έγινε γνωστό, οι φωτογραφίες που συνθέτουν τα banners είναι αποτέλεσμα έρευνας που πραγματοποίησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Γαστρονομίας στο Τορίνο της Ιταλίας. Οι φοιτητές είχαν επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, μετά από πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού, διοργανώτριας αρχής του Thessaloniki Food Festival και εξερεύνησαν τα πιο «δυνατά» σημεία του «Street Food», του φαγητού στους δρόμους. Με τη δημιουργική αυτή πρωτοβουλία, θέλησαν να προτρέψουν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν αυτή την προσιτή και άκρως γευστική γαστρονομική παράδοση της πόλης.
Πηγή: agelioforos.gr