Καθιστική διαμαρτυρία εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Αριστοτέλους οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την υποχρηματοδότηση του οργανισμού. Το ενδιαφέρον των περαστικών προκάλεσε η δημιουργία του λογοτύπου...



Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«8.500 θεραπευόμενοι στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ και 3.500 σε αναμονή
την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 και ώρα 19.00 μαζευόμαστε όλοι -εργαζόμενοι, θεραπευόμενοι, ενεργοί πολίτες- στην καθιστική διαμαρτυρία που θα γίνει στην πλατεία Αριστοτέλους («ΟΛΥΜΠΙΟΝ»). Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και την υψηλή ποιότητα των δημόσιων και δωρεάν προγραμμάτων θεραπείας του ΟΚΑΝΑ, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των θεραπευομένων, των οικογενειών τους και για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας και προχωρούμε μετά την κατάληψη των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ και στην κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης γιατί είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε για να αντιδράσουμε σε όλες εκείνες τις πολιτικές επιλογές, που υπονομεύουν την προοπτική του Οργανισμού, απαξιώνουν την αξιοπρέπεια και το περιεχόμενο της δουλειάς μας και θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των 8.500 θεραπευομένων στα Προγράμματα Υποκατάστασης.

Στο πλαίσιο της συνολικής κατάρρευσης του χώρου της Δημόσιας Υγείας, και ενώ η επιδημία του AIDS στον πληθυσμό των εξαρτημένων συνεχίζει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία, η Πολιτεία με τη συστηματική υποχρηματοδότηση και τις επιλογές των εκάστοτε διορισμένων Διοικήσεων, οδηγεί τον ΟΚΑΝΑ ουσιαστικά σε μια πορεία αυτοκατάργησης».

Πηγή: seleo.gr