Παλαιοντολόγος ετοιμάζει υβρίδιο δεινοσαύρου - κοτόπουλου...

Το 1993, το Jurassic Park έμαθε πολλά από τον Jack Horner. Ο παλαιοντολόγος του Montana State University συμβούλευσε το Steven Spielberg και το πλήρωμα του για το σύνολο της προσαρμογής του Michael Crichton σχετικά με την πραγματική συμπεριφορά μερικών από τα πιο φιλικά και τρομακτικά είδη της προϊστορικής εποχής. Αλλά ο Horner έμαθε επίσης πολλά από το Τζουράσικ Παρκ. Τόσα πολλά, μάλιστα, που ο καθηγητής άρχισε να ...


 εργάζεται για την επαναφορά αυτών των φιλικών και τρομακτικών ειδών στη ζωή από την οθόνη. "Η όλη ιδέα της δημιουργίας ενός δεινοσαύρου ήρθε από την αρχική ιδέα του Crichton," λέει στο Hollywood.com ο Horner. "Σκεφτόμουν, πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος για να το κάνουμε αυτό. "

Έτσι, αφού τα γυρίσματα για την ταινία ολοκληρώθηκαν, ο Horner - μαζί με μερικούς φιλόδοξους μεταπτυχιακούς φοιτητές - άρχισαν να εργάζονται στο να δημιουργήσουν εκ νέου ένα δεινόσαυρο. Προσπάθησαν να εξάγωγουν το DNA από ένα τυραννόσαυρο Ρεξ , αλλά αυτό κατέληξε να είναι τόσο χρήσιμο όσο το να κρύβεσαι από ένα τυραννόσαυρο Ρεξ σε μια πρόχειρη τουαλέτα. Αντ 'αυτού, σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την κλασική ταινία του Spielberg , ο Horner συνειδητοποίησε πως ο ευκολότερος τρόπος για να φέρει τους δεινόσαυρους πίσω στη ζωή ήταν να δημιουργήσει ένα δεινο-κοτόπουλο. Και αν σκέφτεστε ότι ακούγεται σαν ένα κοτόπουλο που του έχουν μετασκευάσει έτσι ώστε να μοιάζει με δεινόσαυρο, θα ήσασταν εντελώς σωστοί.


Δεν είναι τόσο τρελό όσο ακούγεται. Άλλωστε, η διαδικασία του Horner, η οποία περιλαμβάνει τον παλαιοντολόγο να τροποποιεί γενετικά αυγά κότας, είναι μια επιταχυνόμενη μορφή της αναπαραγωγής που στοχεύει στο DNA αντί της αναπαραγωγής. Και τα κοτόπουλα - μαζί με όλα τα πουλιά - είναι ήδη εξοπλισμένα με το DNA δεινοσαύρου, καθιστώντας τα αυγά τους τη πλέον οικονομική λύση για τα πειράματα του Horner. "Εμείς πραγματικά δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα επειδή είναι ήδη ένα είδος δεινόσαυρου," λέει ο ο Horner. "Αλλά μαθητές της έκτης τάξης απλά δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτό. Εάν πρόκειται να το ονομάσουμε δεινόσαυρο, θέλουν πάρα πολύ να μοιάζει με δεινόσαυρο."

Αλλά πώς στο όνομα του Dr Alan Grant - με την του Τζουράσικ Παρκ παλαιοντολόγο που παίχτηκε από το SAM Neill και εμπνευσμένο από Horner - μπορεί να μοιάζει ένα κοτόπουλο σαν δεινόσαυρος; Δεν είναι ακριβώς ένα βήμα . Η ομάδα του Horner αυτή τη στιγμή εργάζεται για τον εντοπισμό και την αναστροφή του γονιδίου που αφαίρεσε την μακριά ουρά που είχαν οι προϊστορικοί πρόγονοί των κοτόπουλων, που έμοιαζε περισσότερο με την Coelurosauria. Από τη στιγμή που έχουν εντοπίσει το γονίδιο για την ουρά, θα προχωρήσουν στα τρία δάκτυλα στα χέρια, το στόμα, και ούτω καθεξής μέχρι να "έχουμε κάτι που πραγματικά μοιάζει με αρχαίο δεινόσαυρο," λέει ο Horner.


Γνωρίζοντας τους στόχους του Horner, είναι εύκολο να αναρωτιέστε αν θα αρχίσουν να αυξάνονται οι φόβοι . Αλλά ακριβώς όπως ένα Chihuahua που κατασκευάζεται γενετικά από λύκο εξακολουθεί να γαυγίζει όταν βρίσκεται με μεγαλύτερα σκυλιά, ένα δεινο-κοτόπουλο γενετικώς τροποποιημένο από ένα ένα κοτόπουλο θα εξακολουθεί να κακαρίζει σαν κότα. "Μπορεί να πρέπει να μάθουν πώς να περπατούν λίγο, μόνο και μόνο επειδή θα έχουν ένα επιπλέον κάτι στο πίσω άκρο τους," λέει ο Horner. "Αλλά ενώ θα μοιάζει με ένα δεινόσαυρο, απλά θα λειτουργεί σαν ένα κοτόπουλο." (Όσον αφορά ηθικά ζητήματα γύρω από τα πειράματα του Horner, ο παλαιοντολόγος λέει: "Μέρος του έργου είναι να δείξουμε στους ανθρώπους ότι δεν είναι επικίνδυνο και δεν είναι ένα κακό πράγμα ... Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να λέει, 'Λοιπόν, εγώ δεν ξέρω, θα έπρεπε να έχουμε κάνει το Chihuahua;' ")