Πόσο κρατάνε οι... αμαρτίες σου;

Το παράκανες εχθές το βράδυ. Δεν ξέρεις πόσο ήπιες, ποιανού ήταν εκείνος ο περίεργος καπνός και μόλις θυμήθηκες ότι έχεις συνέντευξη σήμερα. Έχεις καμμιά ελπίδα να τη γλυτώσεις...; Μάθε...










Αλκοόλ


Όταν πίνεις αλκοόλ, το σώμα σου αρχίζει να το μεταβολίζει. Κατά τη διαδικασία του μεταβολισμού, η αλκοόλη εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και στη συνέχεια ταξιδεύει μέσω όλων των οργάνων σου. Το αλκοόλ εν μέρει αποβάλλεται μέσω της αναπνοής, του ιδρώτα και των ούρων . Χρειάζεται χρόνος για το αλκοόλ να εισέλθει στο αίμα μετά την κατανάλωση. Γι' αυτό όταν πίνεις πολύ σε χτυπάει ξαφνηκά, αργεί να πάει στο αίμα. Όση αλκοόλη δεν αποβάλλεται μέσω της αναπνοής, του ιδρώτα και των ούρων παραμένει στο αίμα σου. Αν ελεγχτεί μόνο η αναπνοή σου, μετά από κάποιες ώρες δεν είναι πλέον ανιχνεύσιμο, σε κάποιους ακόμα και μία ή δύο ώρες αρκούν , ανάλογα με το μέγεθος, το φύλο και πόσο συχνά πίνονυ.

Το αλκοόλ επηρεάζει τον καθένα από εμάς με διαφορετικό τρόπο, επομένως και η ποσότητα του χρόνου που χρειάζεται για την αλκοόλη να αφήσει το κορμή σου εξαρτάται από διάφορες μεταβλητές. Αυτοι που γίνονται λυώμα συχνά δημιουργούν μια ανοχή στην επεξεργασία του. Για το λόγο αυτό, το ήπαρ ενός κρασοκοπάνα μπορεί να επεξεργαστεί τρεις φορές περισσότερα ποτά ανά ώρα. 30 ml αλκοόλ έχει μεγαλύτερη επίδραση σε μια μικροκαμωμένη γκόμενα από ό, τι σε ένα θυρίο. Το αλκοόλ μένει επίσης περισσότερο στο σώμα μιας γυναίκας ό, τι σε ενός άνδρα, διότι ο μεταβολισμός του αλκοόλ τους είναι διαφορετικός.

Ένα τεστ αίματος μπορεί να ανιχνεύσει μικρές ποσότητες αλκοόλ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μικρές ποσότητες αλκοόλ, όπως 90ml μπορούν να βρεθούν στο αίμα σου για δέκα έως δώδεκα ώρες μετά την κατανάλωση, εάν είσαι περιστασιακός πότης. Εάν είσαι γερό ποτήρι , όμως, το αίμα σου και τα εσωτερικά σου όργανα είναι σε θέση να «αποθηκεύουν» το αλκοόλ από προηγούμενες κρεπάλες , γι 'αυτό χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος για το σύστημά σου - μερικές φορές μέχρι και μια εβδομάδα - για την εξάλειψη αλκοόλ ωστε να τις καπουλάρεις από μια εξέταση αίματος.

Ένα τέλειο συκώτι είναι σε θέση να μεταβολίζει 30ml αλκοόλ ανά ώρα. Το οποίο είναι περίπου ένα στάνταρ ποτό. Τα συκώτια αυτών που γίνονται συχνά ζάντα έχουν συχνά μειωμένη ικανότητα. Δεν υπάρχει κάτι για να το κάνεις να κάνει πιο γρήγορο μεταβολισμό του αλκοολ. Να θυμάσε ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ ή πολύ γρήγορα χρησιμοποιώντας bongs (βλέπε εικόνα από κάτω) μπορεί να αποβεί μοιραία για το σύστημά σου. Εάν το ήπαρ δεν μπορεί να επεξεργαστεί άλλο αλκοόλ, το αίμα πρέπει να αποθηκεύει, και μπορεί να πάθεις δηλητηρίαση από αλκοόλ.








Καπνός

Ο καπνός είναι μια κοινή ουσία που βρίσκεται στα τσιγάρα. Εκτός από τον καπνό καπνίσματος, οι άνθρωποι τείνουν να το μασάτε κάνοντας μια κολλώδη πάστα από αυτό. Ο καπνός βγαίνει από το σύστημα αρκετά γρήγορα. Εάν είσαι περιστασιακός καπνιστής, ο καπνός βγαίνει από το αίμα σε 4 έως 5 ώρες και σε 8-9 ώρες από τα ούρα. Ωστόσο, σε περίπτωση που είσαι μανιώδης καπνιστής, ο καπνός θα μπορούσε να παραμείνει στα ούρα σου για μέχρι και 30 ημέρες. Η κατανάλωση άφθονου νερού και τσάι από βότανα βοηθά πάρα πολύ στην αποβολή του καπνού από το σύστημά σου.





Μαριχουάνα

Φυσικά αποτελεί παράνομη ναρκωτική ουσία. Ανάλογα με την ποσότητα που καταναλώνεις, η μαριχουάνα θα μπορούσε να διαρκέσει στο σύστημά σου για 3 έως 30 ημέρες. Πιο συγκεκριμένα, περιστασιακή κατανάλωση της μαριχουάνας θα μπορούσε να αφήσει τα ίχνη της για 3 έως 4 ημέρες, ενώ σταθερή χρήση της μαριχουάνας επιτρέπει την ανίχνευσή της στο σύστημά σου για περίπου 45 ημέρες. Αν είσαι τακτικός καπνιστής μαριχουάνας, παραμένει στο σώμα σου έως και για 90 ημέρες. Σε περίπτωση συστηματικού καπνίσματος, θα μπορούσε να ανιχνευθεί στα θυλάκια των μαλλιών για χρονικό διάστημα έως και 3 ετών. Στα ούρα, θα μπορούσε να αντέξει μεταξύ 7-30 ημερών. Το χόρτο παραμείνει στην κυκλοφορία του αίματος για περίπου 2 εβδομάδες, αλλά η πραγματική διάρκεια εξαρτάται από τον μεταβολισμό κάθε ατόμου. Να θυμάσαι, αν αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα, ζήτα ιατρική βοήθεια αμέσως. Μην περιμένεις να βγει από το σύστημα σου. Πηγαίνετε στους γιατρούς και θα το βγάλουν αυτοί πιο γρήγορα!