Επιτέλους, τα σκουπίδια μαζεύονται!

Άρχισε η αποκομιδή των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Μαυροράχης.

Φυσικά μέχρι να μαζευτούν όλα αυτά τα σκουπίδια θα πάρει λίγες ημέρες αλλά τουλάχιστον θα μπορούμε να περπατάμε στους δρόμους τις πόλης, χωρίς να κρατάμε την ανάσα μας..
«Αύριο οι εργαζόμενοι θα έχουμε γενική συνέλευση στη Θεσσαλονίκη για να εξετάσουμε το μέλλον των κινητοποιήσεων μας. Μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα, αποφασίσαμε να λήξουμε την κατάληψη στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, καθώς δεν υπήρξε η απαραίτητη νομική κάλυψη από την Ομοσπονδία μας», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Κώστας Ζέρβας.

Εξαιτίας της κατάληψης στο ΧΥΤΑ, από την περασμένη Δευτέρα, και της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ τα σκουπίδια σχηματίζουν μικρούς λόφους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και όπως υπολογίζεται, μόνο στον κεντρικό δήμο έχουν συσσωρευτεί πάνω από 500 τόνοι απορριμμάτων. Όπως εκτιμάται, χρειάζονται τουλάχιστον δύο 24ωρα για να καθαρίσει η πόλη.
Πηγή: naftemporiki.gr